Meer dan 20 jaar ervaring

Wij zijn United Telecom. Al meer dan 20 jaar leveren we hoogwaardige telecom-diensten op de Belgische markt.  Omdat we ons voornamelijk richtten op zakelijke klanten hebben we geen grote naamsbekendheid verworven bij de Belgische consument. Maar daar komt nu verandering in. Met internet&bellen maken we onze diensten nu voor iedereen bereikbaar. We tonen aan dat een compleet product, van goede kwaliteit en met een goede service ook voor consumenten mogelijk en betaalbaar is. Zo bieden we de beste kwaliteit tegen de laagst mogelijke prijs, voor iedereen.

Heb je een vraag of een probleem?  Contacteer dan onze klantendienst.  Je kan ons ook bellen op het nummer 016/44 92 31, of via e-mail bereiken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ben je niet tevreden met de oplossing geboden door internet&bellen, dan kan je je wenden tot de Ombudsdienst: Koning Albert II-laan 8 bus 3, 1000 Brussel, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor Consumentengeschillen die voortvloeien uit e-commerce kan je terecht op het Europese ODR Platform via de website van de FOD Economie: https://economie.fgov.be/nl/themas/online/belmed-onlinebemiddeling/alternatieve/om-verder-te-gaan/mogelijke-alternatieve/het-europese-odr-platform. ODR is een afkorting voor Online Dispute Resolution, Engels voor onlinegeschillenbeslechting. Het betreft een internetplatform opgericht door de Europese Commissie met als doel geschillen voortvloeiend uit e-commerce buiten de rechtbank op te lossen.  Een klacht indienen kan via de website: http://ec.europa.eu/odr/.